أوريفليم هدايا ومفاجأت



 
الرئيسيةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
السلام عليك يازائر ندوعوكم جميعا أحبتنا الكرام للمشاركة والمساهمة معنا في بناء ورقي هذا المنتدى الذي أنشئ لأجلكم

شاطر | 
 

 ماريل كيـــــــــــــك

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Safy El_sayed
Admin
Admin
avatar

انثى
العقرب
عدد المساهمات : 358
تاريخ التسجيل : 10/01/2012
العمر : 32
الموقع : http://oriflame4all.only-girls.net

مُساهمةموضوع: ماريل كيـــــــــــــك   الثلاثاء نوفمبر 27, 2012 9:09 pm


المقادير:
5 بيضات
كوب زيت
كوب سكر
2 كوب دقيق
½ كوب لبن
2 معلقة كبيرة نشا
3 ملعقة كبيرة كاكاو
¼ ملعقة صغيرة ملح
2 معلقة صغيرة فانيليا
2 معلقة كبيرة دقيق ذرة
ملعقة كبيرة مربى مشمش
3 ملعقة صغيرة بيكينج باودر

الطريقة:

1- افصلي البياض عن الصفار، واضربي البياض كويس مع الملح وكمية صغيرة جدا من السكر، وسيبيه على جنب.

2- بعد كده اضربي الصفار مع السكر والفانيليا، وبعد كده ضيفي الزيت لخليط الصفار تدريجياً مع الاستمرار في الخفق، وأثناء الخفق ضيفي المربى وبعدين اللبن.

3- بعد كده بتضيفي الدقيق والبيكينج باودر والنشا على خليط الصفار، وبعدين بتضيفي عليهم خليط بياض البيض اللي جهزتيه في الأول.

4- افصلي جزء من العجينة وضيفي عليه الكاكاو.

5- هاتي قالب مدهون زبدة ومرشوش بالدقيق، وحطي فيه كمية من العجين الفاتح، وبعد كده حطي كمية من العجين اللي عليه الكاكاو، وبعد كده العجين الفاتح، وتستمري على كده لغاية ما كمية العجين اللي عندك تخلص.

6- هاتي شوكة وابدئي تشكيل العجينة بشكل عشوائي؛ بحيث إن العجين الفاتح يتداخل مع العجين الغامق.

7- دخلي القالب في فرن ساخن على درجة حرارة عالية، وسيبيه لمدة 5 دقايق، وبعد كده قللي درجة حرارة الفرن وخليها متوسطة، وسيبي الكيكة في الفرن لمدة 35 دقيقة أو لغاية ما تحسي إنها استوت، وبعد كده طلعيها من الفرن وقطعيها شرائح
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.raslny.com/index.php?sendto=101893
 
ماريل كيـــــــــــــك
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
أوريفليم هدايا ومفاجأت :: منتدى المرأة :: المطبخ والمنزل-
انتقل الى: